WEBSITE FOR SALE - DE VANZARE - 0787.659.399 - contact@decraciun.ro
De Craciun- Craciunul in Finlanda - De Craciun

Craciunul

Craciunul nu a fost intotdeauna asa cum il vedem acum. De altfel, el a devenit sarbatoare legala abia in secolul al XIX-lea. Nu au existat nici brazi si nici Mos Craciun dintotdeauna. Si nici macar colinde... Unul dintre cele mai indragite obiceiuri de Craciun, colindatul, era pe vremuri interzis... Mai mult...

Craciunul in Finlanda

noiembrie 9, 2007 | Category:Despre Craciun | Autor: admin

In prima duminica inaintea nasterii lui Iisus, la inceputul anului bisericesc, in bisericile din Finlanda abia mai este loc in picioare. In fata catedralelor, din an in an, se ridica un pom de Craciun de 30-40 metri, impodobit cu mai toate podoabele posibile. In bisericile finlandeze nu se canta niciodata imnul national. In 24 decembrie, exact la ora 12, de pe balconul primariei, un reprezentant al orasului proclama „pacea de Craciun”.

Aceasta inseamna ca de la momentul proclamarii pacii si pana la Boboteaza celor care tulbura pacea li se aplica pedepse severe. Acest obicei exista de aproape 600 de ani si este valabil pentru intreaga tara.

Cine poate si vrea, se grabeste sa asculte rostirea si sa cante imnul national, imbracat in straie de sarbatoare. Dupa amiaza se aprind lumanari in cimitire. Seara, in familiile cu copii, soseste cu multe cadouri Mos Craciun.

Printre mancarurile servite de Craciun se numara: sunca sau curcanul, cartofii, morcovul, pateul de ficat, orezul care contine o singura migdala. Persoana care mananca migdala se va casatori in anul ce urmeaza.

In 25 decembrie se serveste un fel de peste care initial s-a preparat printr-un proces indelungat. Si in data de 25 in zori sunt slujbe religioase. A doua zi a Craciunului este ziua vizitelor


Niciun comentariu inca.

RSS feed pentru comentariile acestui articol. TrackBack URI


Scrie un mesaj - comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un mesaj - comentariu.