WEBSITE FOR SALE - DE VANZARE - 0787.659.399 - contact@decraciun.ro
De Craciun- Mos Craciun din material textil - De Craciun

Craciunul

Craciunul nu a fost intotdeauna asa cum il vedem acum. De altfel, el a devenit sarbatoare legala abia in secolul al XIX-lea. Nu au existat nici brazi si nici Mos Craciun dintotdeauna. Si nici macar colinde... Unul dintre cele mai indragite obiceiuri de Craciun, colindatul, era pe vremuri interzis... Mai mult...

Mos Craciun din material textil

decembrie 8, 2008 | Category:Ornamente si decoratiuni de Craciun | Autor:

Mos Craciun textilAnul trecut ne-am multat in casa noua si a fost prima oara cand am avut un brad de Craciun, mai ales ca de cateva luni devenisem si parintii unui baietel pe nume Teodor. Asa ca m-am gandit sa-i fac ceva special pe care sa-l pot pastra in fiecare an. Am ales sa fac acest Mos Craciun in felul urmator:
Se ia o bucata de stofa de marimea dorita. Al meu are aproximativ 1, 5 m.

Se deseneaza pe ea conturul unul Mos Craciun. Eu in partea de jos am pus o bluzita si o pereche de pantaloni de-ai baietelului meu si am facut conturul lor iar in partea de sus am pus o caciulita de Mos Craciun careia i-am desenat deasemenea conturul.

Mos Craciun

Fata am facut-o din imaginatia mea. Trebuie avut grija ca la caciulita, la  bluza si la cizmulite sa fie decupat putin mai mult in lateral deoarece vine banda alba din blanita. Am luat apoi o bucata de material alb care, fiind putin transparent mi-a permis sa conturez la dimensiunea corecta benzile „de blanita”, apoi am desenat manusile, nasturii si motul de la caciula pe care le-am decupat. Odata finalizata operatiunea le-am cusut pe bucata de material rosu decupata in forma de Mos Craciun.

Eu l-am agatat dupa cum se vede de draperii si copilul meu a fost foarte incantat de el.

Ciobotaru Laura, 29 ani, loc. Focsani, jud. Vrancea


Niciun comentariu inca.

RSS feed pentru comentariile acestui articol. TrackBack URI


Scrie un mesaj - comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un mesaj - comentariu.