WEBSITE FOR SALE - DE VANZARE - 0787.659.399 - contact@decraciun.ro
De Craciun- De Craciun

Craciunul

Craciunul nu a fost intotdeauna asa cum il vedem acum. De altfel, el a devenit sarbatoare legala abia in secolul al XIX-lea. Nu au existat nici brazi si nici Mos Craciun dintotdeauna. Si nici macar colinde... Unul dintre cele mai indragite obiceiuri de Craciun, colindatul, era pe vremuri interzis... Mai mult...

decembrie 6, 2008 | Category:Scrisori pentru Mos Craciun | Autor:

Draga Mos Craciun,

            Poate ca esti singur acum, de aceea m-am gandit sa-ti scriu cateva ganduri , sa-ti poarte de cald si sa-ti fugaresc uratul,acum, cand se toarna timpul dintr-un pahar in altul.

Vreau sa-ti multumesc pentru ca m-ai vizitat in fiecare an si ai incurajat sufletelul meu de copil… Desi nu mai sunt un copil,imi place sa mai trec, din cand in cand, in locuri unde am lasat bucati din mine,sa trec pe langa tinda mamei, in fiecare 24 decembrie, si sa adorm asteptandu-te pe tine, Mos Craciun. Imi aduc aminte de un chip razlet de Mos J, care a purtat,prin poiana gandurilor mele,soapte de colinzi si daruri multe. Hm… sa fie ceva timp de cand nu i-am mai multumit pentru jucariile aduse, sa fie ceva timp de cand nu i-am mai adus un cantec de dor, in paraiele inimii.

Mi-au placut, indeosebi, cizmulitele aduse cu 9 ani in urma…mai stii,draga Mosule ? Mereu si mereu,an de an, mi-ai daruit lucrusoare atat de dragi sufletului meu !

Draga Mos Craciun,sa stii ca te astept si in acest an ; chiar daca am crescut…sufletul de copil mi-a ramas acelasi. De data aceasta, vreau sa te rog sa-mi oferi tu, abilitatea de a trece peste dificultati si in anul ce urmeaza; sa-mi sadesti un petec de senin in inima,pentru-al putea raspandi si celor din jur. Mi-ar mai placea sa ninga cu altruism in fiinta mea si sa inlaturi egoismul . Sa maresti doza-mi de bunatate in anul 2009. Si…draga Mos Craciun,daca nu te superi, vreau sa te mai rog sa nu uiti de esarfa aceea portocalie, pe care am vazut-o saptamana trecuta la Mall… stii ca-mi place J

Ok. Am incredere ca imi vei asculta doleantele si ca tu, in marinimozitatea ta, vei oferi un dar si celor care nu au avut curajul sa-ti ceara ceva. Cine stie, poate vei directiona si spre mine un suflet de copil,care nu cunoaste senzatia placuta a sarbatorilor si nu a primit nimic…nici anul trecut…nici acum doi ani…si caruia sa-i pot oferi din hainele mele, cartile si hrana mea .

Iti multumesc si nu uita ca te mai astept si la anul, si peste doi ani …

Cu drag,

Ramona

Tg.Mures,

4.12.2008


Niciun comentariu inca.

RSS feed pentru comentariile acestui articol. TrackBack URI


Scrie un mesaj - comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un mesaj - comentariu.