WEBSITE FOR SALE - DE VANZARE - 0787.659.399 - contact@decraciun.ro
De Craciun- Mos Craciun - De Craciun

Craciunul

Craciunul nu a fost intotdeauna asa cum il vedem acum. De altfel, el a devenit sarbatoare legala abia in secolul al XIX-lea. Nu au existat nici brazi si nici Mos Craciun dintotdeauna. Si nici macar colinde... Unul dintre cele mai indragite obiceiuri de Craciun, colindatul, era pe vremuri interzis... Mai mult...

Mos Craciun

octombrie 27, 2008 | Category:Scrisori pentru Mos Craciun | Autor: tygy

MOS CRACIUN CU PLETE DALBE 

Mos Craciun este cunoscut drept batranul grasut, cu barba alba, imbracat cu haine groase de culoare rosie. Se stie despre el ca traieste intr-o tara nordica si ca are o sanie mare plina cu cadouri, trasa de reni.

Mos Craciun este ceva magic ce se intampla in fiecare an pe 24 decembrie. De el ne sunt legate cele mai frumoase amintiri ale copilariei si cu totii il asteptam in seara de Ajun sa ne puna codouri sub bradul impodobit.O legenda frumoasa , care ne indeamna la visare. De fapt, ce inseamna „Mos Craciun”? Unii ar spune cadouri, traditie, mit, poate cea mai frumoasa sarbatoare sau de ce nu anotimpul iarna sau sfarsitul unui an. Fiecare din cele enumerate poate fi asociat cu Mos Craciun, fara a gresi cu ceva, insa cert este ca, cel putin acum toti ne gandim la el, toti credem in legenda lui si incercam sa o facem mai vie, mai frumoasa cu fiecare an care trece.Fiecare dintre noi incearcam in aceste momente sublime de sarbatoare sentimente deosebite pentru ceilalti, sa devenim mai buni, mai darnici, pentru ca fiecare dintre noi devine un „Mos Craciun” pentru cei dragi.

Prin urmare, spiritul „mosului” ne invaluie pe toti, chiar daca sunt persoane care au depasit varsta copilariei. Cu siguranta ca si la aceasta varsta adulta mai dam crezare povestilor frumoase cu „Mosul care vine din tara zapezilor intr-o sanie trasa de reni, ducand cu el un sac nesfarsit de cadouri pentru fiecare dintre noi inclusiv copiilor ascultatori”. Ne face placere sa primim cadouri si sa daruim la randul nostru, sa ii avem pe cei dragi alaturi de noi si sa transmitem mai departe traditia.In traditiile sarbatorilor de iarna, in sanul familiei, este mult basm, poezie si dragoste.

Miracolul şi feeria ce învăluie sărbătorile de iarnă sunt prezente pentru a crea o atmosferă de poveste. Acest „bunic cu plete dalbe”, a coborat din ceruri si el nu este tocmai o minciuna, el este un personaj desprins din lumea basmelor. Toata povestea urzita in jurul mosului, cu venirea lui pe horn, este plina de elemente care simbolizeaza trainicia, unitatea familiei. Serile si noptile din preajma Craciunului sunt magice. Stele sclipesc mai intens si cu inteles. E timpul cand se rostesc poezii de Craciun pentru suflete curate. Craciunul sa va aduca bucurie si sa va implineasca dorinta de sanatate si fericire.

Craciun Fericit

In Noul An eu vreau sa imi aduci multa putere de munca si curaj. Vreau sa ma ajuti sa realizez in 2008 macar o parte din numeroasele mele dorinte. In primul rand trebuie sa fiu sanatoasa si eu si persoanele dragi mie.Si acum o mica poezie:URARE DE MOS CRACIUN!  

Pe la voi cand am trecut

V-as fi dat tot ce-am avut

Nu c-ati fi copii saraci

Ci pentru ca-mi sunteti dragi.

V-am lasat ,deci,nu mancare

Ci daruri spirituale.

Nu-n pachete colorate

Ci in inima purtate:

Un strop de bunavointa,

Intarire in credinta

Si blandete si curaj

Vesnic zambet in obraji

Si iertare si putere

Si darul de mangaiere,

Intelegere in toate…

Inmuiate-n bunatate.

Multe alte daruri sfinte

Nu le pot pune-n cuvinte.

Le-am lasat la voi in prag

Sa le folositi cu drag!

De-am uitat ceva, iertare!

Sunt cam batranel, se pare!

Insa tot ce-am uitat eu

Vi le va da Dumnezeu!

Si de toate-ai sa ai parte

Daca esti cu Minte,frate!

Fiindca celui nazuros

I se dau toate pe dos!!!.

CU MULT DRAG tygy


 1. Draga Mos Craciun,

  Imi doresc sa sosesti,
  Sa te vad, chiar imi lipsesti.
  Iarna iata, vine iar,
  Pe unde-ai umblat, hoinar?

  Comment by alserban25 — 27/10/2008 @ 12:06

 2. Vine Mos Craciun

  Cu capul pe perna,
  Il astept pe Mos Craciun.
  Oare ce cadou o sa-mi aduca?
  Stiu ca este darnic si bun.
  Te astept cu drag, Mos Craciun.

  Comment by alserban25 — 27/10/2008 @ 12:07

RSS feed pentru comentariile acestui articol. TrackBack URI


Scrie un mesaj - comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un mesaj - comentariu.