WEBSITE FOR SALE - DE VANZARE - 0787.659.399 - contact@decraciun.ro
De Craciun- Dragul meu Mos Craciun - De Craciun

Craciunul

Craciunul nu a fost intotdeauna asa cum il vedem acum. De altfel, el a devenit sarbatoare legala abia in secolul al XIX-lea. Nu au existat nici brazi si nici Mos Craciun dintotdeauna. Si nici macar colinde... Unul dintre cele mai indragite obiceiuri de Craciun, colindatul, era pe vremuri interzis... Mai mult...

Dragul meu Mos Craciun

noiembrie 23, 2008 | Category:Scrisori pentru Mos Craciun | Autor:

DRAGUL MEU MOS CRACIUN…!!!!!!!!!!!!

                 Of …multe sint de spus ….si as vrea sa incep acesta scrisoare cu multe multumiri pentru cadourile trimise pana acum. Stiu ca sint copii sarmani si poate ca ei au nevoie de mai multe de la tine , dar te rog din suflet pune deoparte si pentru mine un gram de bucurie….

Dragul meu Mos Craciun , mami a scris aceste randuri pentru tine….sint soptite de mine Kaliana, ma cunosti de cand am implinit 9 luni la primul Craciun…Pe vremea aceea eram la casa noastra, undeva intre brazi unde spiritul craciunului parca era mai aproape…Insa destinul crunt a facut ca asa zisul meu tata natural, care mi-a dat viata sa ne alunge din casa acea si sa ne gasim adapost in casa bunicilor mai departe de brazii care alta data , desi mica fiind, imi insuflau mireasma lor …pana la soba de teracota care pocnea de caldura…Stii..i s-a parut ca viata fara noi era mai frumoasa si asa cum ii spunea mamei ….i se parea ca viata lui moare…Asa ca ne-am luat tot ce maicuta mea draga a agonisit in 8 ani de casnicie, o viata de om se poate spune …iar al doilea Craciun l-am petrecut la bunici , unde te asteptam si acum. A fost un Craciun linistit cu bunicii si mama mea care de-abea se abtinea sa nu planga de durere . Oare te intreb pentru oameni ca EL adica tatal meu, i-ai putea darui in vis o parte din suferinta noastra …asa ca sa isi deie si el seama cat de greu este ca un copil frumos …cum sint eu….caci asa imi spune lumea …sa cresca fara tata. Mos Craciune, eu sint mica dar sint isteata foc si acum la gradinita impresionez pe toata lumea atat prin frumusetea mea, cat si prin istetime..Stii …ma gandeam ca o sa avem si noi casa noastra, sa impodobim bradul nostru si sa cantam in seara de Craciun colinde pentru al preaslavi pe domnul nostru Isus, dar nici acest lucru nu a fost  cu putinta .Tatal meu deabea mai intreaba despre mine…dar nu sint suparata …poate are treaba multa si nu poate sa ajunga des la mine.Nu l-am mai vazut de 2 ani si 8 luni….cred ca nici nu m-ar mai cunoaste pe strada daca as trece pe langa el…Of….ce soarta cruda avem unii ….Cand intrebam pe mami ..unde este tati?..mami imi zicea : Puiule tati este plecat cu avionul si s-a stricat…dar cand il repara o sa vina cu siguranta sa te vada….si au trecut anii si tati nu a venit nici in prima zii de gradinita…Of…de cate ori vad un avion pe cer, ii spun mamei …Uite mami …cred ca e tati …vine tati, e cu avionul…insa iar si iar si iar astept mereu….iar el nu mai apare…………Mosule drag am auzit ca faci minuni multe iar daca nu se poate ca Craciun sa am si eu un tatic, as dori un mic cadou de la tine …ce poti tu aduce ,stiu ca sint copii mai necajiti decat mine …dar te rog nu ma uita…..

Te iubesc mult de tot

Bildea Kaliana-Diana…..

Inainte de a incheia as vrea sa iti scriu o poezie..

Mos Craciune, Mos Craciune

Am o ruga sa iti spun

Caci la varsta asta mica

N-am parinte …numai ” bun”.

Caci bunicul meu de-acasa

Tine locul de tatic,

De aceea te rog tare..

Sa-mi trimiti un tata mic..

Sa-l pot tine-n brate calde

De copil nevinovat…

Si trimite-mi in ghetute

Si-o papusa de-mbracat

Eu promit de-acum nainte

C-o sa fiu foarte cumnite

Dragul meu bun Mos Craciun….

Ca bunicul meu tu esti,

Si eu cred cun-versunare

Ca la fel de bun tu esti.

Scrisoare scrisa pentru Mosul din partea fetitei mele Bildea Kaliana-Diana. 3 ani si 8 luni.


  1. Dragul meu Mos Craciun
    As vrea sa-ti zic ca anul acesta am fost tare cuminte,am ascultat-o pe mama,am ajutat-o cu sora mea si am avut note bune la scoala.Eu de craciun mia-as dori o chitara deoarece este pasiunea mea si pentru sora mea as dori ceva jucarie mare ca-i place foarte mult.
    Stiu ca esty bun si indeplinesti dorintele copiilor si de accea te iubim foarte mult,Mosule!!

    Comment by mada15 — 24/11/2008 @ 22:01

RSS feed pentru comentariile acestui articol. TrackBack URI


Scrie un mesaj - comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un mesaj - comentariu.