WEBSITE FOR SALE - DE VANZARE - 0787.659.399 - contact@decraciun.ro
De Craciun- Mos Craciun: magia alba a dorintei - De Craciun

Craciunul

Craciunul nu a fost intotdeauna asa cum il vedem acum. De altfel, el a devenit sarbatoare legala abia in secolul al XIX-lea. Nu au existat nici brazi si nici Mos Craciun dintotdeauna. Si nici macar colinde... Unul dintre cele mai indragite obiceiuri de Craciun, colindatul, era pe vremuri interzis... Mai mult...

Mos Craciun: magia alba a dorintei

decembrie 10, 2007 | Category:Scrisori pentru Mos Craciun | Autor: odadrian

De secole, renii tai strabat lumea si zeci de mii de copii iti doresc venirea. Condeiurile lor astern pe hartie cuvinte-dorinta cu dar de implinire: aproape intotdeauna dorintele lor sunt implinite.

Umbli noaptea prin visele lor, esti nicaieri si pretutindeni, bati la feresatra si te aud doar urechile lor… Esti visul aievea care strabate tariile cerului, iar in schimbul noptilor de asteptare, copiii iti daruiesc frumusetea sufletului lor. Copiii sunt cea mai frumoasa parte a trupului nostru, ai scris cu condeiul tau de argint. Si parintii te-au crezut.

An de an, auzim in noapte sunete de clinchet si brazi trosnind sub puterea gerului. Esti o poveste geruita in condei de dorinte si topita seara in jurul focului din camine, cand toti copiii lumii iti ating mantia si ateapta o vraja. Mai esti povestea rostita de milenii ca sa eternizeze o credinta. Au trecut prin tine vanturile, si ploile, si chiciura, si gerul, si omatul greu, dar noua ne-a placut cutezanta ta si am incalcit din nou dorintele, intrebarile, raspunsurile, ca sa le torci si sa mai vina vanturile, si ploile,, si chiciura, si gerul, si omatul greu. Asa, pentru ca anul sa se implineasca.

Condei, camatar de vorbe, faci din dorintele noastre palate de gheata, sa ne danseze la fereastra darurile toate.

Te voi lua de mana si-n camara inimii te voi ascunde, inima in tara din care ai pornit. Sa intineresti, sa nu imbatranesti si sa dai flori din tine, cu viata in ele!


Niciun comentariu inca.

RSS feed pentru comentariile acestui articol. TrackBack URI


Scrie un mesaj - comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un mesaj - comentariu.