WEBSITE FOR SALE - DE VANZARE - 0787.659.399 - contact@decraciun.ro
De Craciun- Primul meu Craciun - De Craciun

Craciunul

Craciunul nu a fost intotdeauna asa cum il vedem acum. De altfel, el a devenit sarbatoare legala abia in secolul al XIX-lea. Nu au existat nici brazi si nici Mos Craciun dintotdeauna. Si nici macar colinde... Unul dintre cele mai indragite obiceiuri de Craciun, colindatul, era pe vremuri interzis... Mai mult...

Primul meu Craciun

decembrie 7, 2008 | Category:Scrisori pentru Mos Craciun | Autor:

PRIMUL  MEU CRACIUN – poveste de spus la gura sobei – Ilie Elena Paula

Draga mosule , mami ti-a scris povestea primului nostru Craciun , eu acum te pot vedea si te astept cu jucarii.
Mama va va spune acum povestea primului Craciun, cand cu mine in burtica  a plecat din capitala la bunici , cum spun multi, la tara . Drumul nu prea mi-a placut, era lung, aglomerat, obositor si eu nu putem sa dorm . Am tot mers si am tot mers , dupa atata framantari , eu  tot nu puteam sa dorm.

Cand sa-mi pun degetul  in gurita , sa ma asez bine in burtica , aud un glas blajin si bland ,, bine ati venit copii !’’, era buni , cine ?, era Valentina , bunicuta mea. Acum nu mai vreau sa dorm , vreau sa aud tot , tot . Povesteau si povesteau, cum ca-n anul viitor , voi avea cateva luni , voi merge prin vecini , voi spune mama , papa , tata,  multe .

O voce dulce , melodioasa , imi spunea mereu in soapta , ,, draga mea copila in partea dreapta langa geam , bunicul tau a pus un brad , tati pune beteluta pe fiecare crenguta , Adrian , nepotul meu aseaza mere mereu iara ,  scumpa bunicuta aseaza pe masuta nuci, covrigi si cozonaci pentru dragi copilasi .
Auzeam cum pe-n serate dupa ce toate or fi gatate , va veni din tari indepartate  un mosneag cu baraba alba , cu deseaga plina –n spate si multe jucarii  aduce la copii. Acest Mos batran s-a nascut demult , demult , acum sute mii de ani , nimeni nu mai  stie  cand , el are urechi magice , cu care ii aude pe copiii din toata lumea si astfel stie cand sunt cuminti . Mosul batran rotofei , cu barba alba mare , imbracat intr-o haina rosie , care duce in spate un sac mare de cadouri traieste in Laponia , impreuna cu niste spiridusi care lucreaza in fabrica de jucarii si construiesc cadourile de Craciun , si tot acolo primeste scrisorile copiilor …cu mana pe burtica asa povestea a mea mamica si imi tot canta ,, O, ce veste minunata ; O , brad frumos, Astazi s-a nascut Hristos’’ , imi recita din Craciunul lui Octavian Goga ,, Dragi copii din tara asta ;Va mirati voi cum se poate ;Mos Craciun , din cer de –acolo ; Sa le stie toate toate …’’

O ce seara minunta , si ma simt asa de bine , dupa cate am auzit , ca Mos Ene pe la mine tot n-a venit .In asta noapte nimeni nu doarme , caci incep sa vina cete de colindatori. Dupa cum am inteles , eu as vrea sa-l vad  pe Mos , dar nu stiu daca se poate ca sunt mica , mica rau si nu stiu  nici poezi cum stiu ceilalti copii. La mami de va veni , imi va spune in prima zi , eu ca un copil cuminte inchid ochii incetisor si incep usor sa dorm .

Doresc tuturor copiilor  un Craciun de poveste , acesta a fost primul Craciun al fetitei mele ILIE ELENA-PAULA , nu poate fi nimic mai minunat decat bucuria din ochii si inimile copiilor nostri. Cu multa caldura o mamica din miile de mamici  Ilie Maria –Marinela.

Craciun fericit si LA MULTI ANI !

ILIE MARIA -MARINELA, VARSTA :30 ANI, Bucuresti
 


Niciun comentariu inca.

RSS feed pentru comentariile acestui articol. TrackBack URI


Scrie un mesaj - comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un mesaj - comentariu.