WEBSITE FOR SALE - DE VANZARE - 0787.659.399 - contact@decraciun.ro
De Craciun- Sa-l ajutam pe Mosul! - De Craciun

Craciunul

Craciunul nu a fost intotdeauna asa cum il vedem acum. De altfel, el a devenit sarbatoare legala abia in secolul al XIX-lea. Nu au existat nici brazi si nici Mos Craciun dintotdeauna. Si nici macar colinde... Unul dintre cele mai indragite obiceiuri de Craciun, colindatul, era pe vremuri interzis... Mai mult...

Sa-l ajutam pe Mosul!

noiembrie 23, 2007 | Category:Scrisori pentru Mos Craciun | Autor: nicoletazettel

 Cum ar fi o iarna fara Mos Craciun sau fara bradul impodobit?

De fiecare data cand vine iarna, imi aduc aminte de noptile de Craciun ale copilariei mele cu misterul impodobirii bradului, cu minunata clipa a deschiderii cadourilor, cu aromele imbatatoare ale cozonacilor pufosi si, mai ales ,cu glasurile cristaline si firave cu care intonam colindele…

Cu aceeasi emotie privesc astazi entuziasmul cu care fetita mea il asteapta pe Mosul…Bineinteles ca ii cere prin intermediul nostru tot ce vede in vitrine sau la televizor, de la papusi Barbie la dulciuri, de la jocuri nastrusnice  la cosmetice pentru copii, ceea ce ne amuza teribil pe mine si pe sotul meu, dar ne si sperie totodata: oare micuta va fi multumita de ce-i va aduce Mosul?

Fiindca noi , adultii, intelegem importanta cu care cei mici asteapta Craciunul, am hotarat ca impreuna cu cateva colege sa-l ajutam un pic pe Mosul si sa mergem ca emisari ai lui la un Centru de plasament in regim de zi din orasul nostru.Am gasit cativa parinti intelegatori care vor sa vada bucuria nu doar in ochii propriilor copii, si vom cumpara cateva hainute , jucarii si dulciuri pentru copiii pe care Mosul ii mai uita din cand in cand…Bucuria acestor ochi nevinovati de copii va fi cel mai frumos cadou pe care Mosul mi-l va face  in aceasta iarna!Fetita mea va intelege ce minunat dar este Craciunul atunci cand poti aduce putina fericire celorlalti!

Pana sa vina Mosul cel Bun cu sania lui trasa de reni nazdravani, invatam colinde si asteptam un miracol in noaptea de Craciun: o ninsoare cu fulgi mari si desi ca in iernile copilariei mele.Si Mosule, te rog sa nu-i uiti pe cei mici care te asteapta cu nasurile lipite de geam, desi pana acum n-ai ajuns la ei niciodata!…Iar ceilalti parinti care inteleg ce inseamna un Craciun fericit cu adevarat, ar putea sa te ajute, Mosule, sa duca daruri din partea ta si sa le povesteasca tuturor despre noaptea magica si sfanta a Craciunului!

Craciun fericit! Si…primiti cu colinda?


Niciun comentariu inca.

RSS feed pentru comentariile acestui articol. TrackBack URI


Scrie un mesaj - comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un mesaj - comentariu.