WEBSITE FOR SALE - DE VANZARE - 0787.659.399 - contact@decraciun.ro
De Craciun- Sarbatori triste - De Craciun

Craciunul

Craciunul nu a fost intotdeauna asa cum il vedem acum. De altfel, el a devenit sarbatoare legala abia in secolul al XIX-lea. Nu au existat nici brazi si nici Mos Craciun dintotdeauna. Si nici macar colinde... Unul dintre cele mai indragite obiceiuri de Craciun, colindatul, era pe vremuri interzis... Mai mult...

Sarbatori triste

noiembrie 26, 2007 | Category:Scrisori pentru Mos Craciun | Autor: olteanka

In cei 25 de ani de existenta, Craciunul a fost pt mine doar o zi oarecare, ba, mai rau, un motiv de tristete, pt ca in fiecare an, in perioada sarbatorilor, se intampla cate o tragedie in familie. De aceea mi-am pierdut orice urma de optimism si, desi am incercat sa ma prefac ca sunt fericita, si sa ma bucur de frumoasa sarbatoare, ca orice al crestin, am simtit un gol in suflet. Anul acesta sunt la 800 de km de casa, pentru ca mi-am propus sa pun capat „traditiei” de a fi nefericita in ziua cea sfanta, sperand ca de data asta se va intampla un miracol, si o sa pot zambi din suflet.

Anul acesta, in premiera, o sa-mi petrec Craciunul cu alesul inimii mele, pe alte meleaguri. Desi situatia materiala nu ne permite sa facem pregatiri culinare, sau sa ne cumparam un bradut, cat de mic, pe care sa-l impodobim cu globuri aurii, care sa ne lumineze privirile, o sa ne multumim doar cu clipele petrecute impreuna.

Ce-as putea sa-mi doresc de la Mosul? Ar fi multe pe lista, dar nu sunt atat de lacoma si o sa ma multumesc cu un dar cat de mic, dar simbolic.


Niciun comentariu inca.

RSS feed pentru comentariile acestui articol. TrackBack URI


Scrie un mesaj - comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un mesaj - comentariu.